Főmenü

Bejelentkezés

Látogatók

We have 6 guests online

Isten hozott a TIFI oldalára
Konfi hetvege - Sutor PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Friday, 06 December 2013 13:22
Konfi hétvége - Sutor

A közösség gyakorlása céljából, november utolsó hétvégéjén, a sutori ifjúsági központban (Kolozsvártól 50 km -re Zilah irányában), a II. éves konfirmandusokkal magunkra zártuk az ajtót.
Az összeállított program abszolválása érdekében az ifiből Reni, Attila, Ábel és István kapcsolódtak csapatunkhoz. Komoly segitségnek bizonyultak, hiszen az étkezések lebonyolításában, a konyhai szolgálat felügyelésében, a kátéórák csoportvezetésében felelőségteljesen közreműködtek.

Az együtténeklés, a közösségépítő játékok, az asztalközösségek átélése, az "amit főztunk" örömteli elfogyasztása ... - hozzájárultak eredeti célkitűzésünk megvalósításához: közösséggé formálódtunk.
A nemzetközi ifi központ fehér falainak dizájnja az volt, hogy különböző színű betükkel igeversek voltak arra felírva. Az egyik így hangzik (lsd. a fotón): " ... én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (Jn 10, 10) - mondja Jézus. Ebből a bőségből gazdagon részesülhettünk, hiszen testi, lelki javakban volt részünk. Isten neve legyen áldott mindenekért.

Ez úton is megköszönjük az Exodus Misszió vezetőségének, hogy az ifjúsági központot rendelkezésünkre bocsátották.


Visky Péter

Last Updated on Friday, 06 December 2013 14:05
 
Ifjú házasok hétvégéje PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 08 July 2013 09:32

Ifjú házasok hétvégéje


Lassan úgy érezzük, hogy már nem ifiseknek nevezhetjük magunkat, mivel ennek a határát kicsit átléptük azzal, hogy közülünk páran már házasok vagyunk, mások jegyesek, vagy akár olyan párok akiknél mindez remélhetőleg be fog következni.
Ennek ellenére azt hatátoztuk, hogy mégsem szakítjuk el az egymással és az Istennel való közösség gyakorlását. Az amit az ifi alkalmakon elkezdtünk, folytatni szeretnénk továbbra is, az alakulóban levő ifjú házasok körében.

Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok amikor belefáradunk a hétköznapok szürkeségébe, a tengernyi teendőinkbe, az elvárások többségébe, a sok sok megválaszolatlan kérdésbe, és talán mi is így indultunk az elmúlt hétvégén kirándulni arra vágyva, hogy a mindennapi terheinktől szabaduljunk. 2013 június 28-30 között fiatal házasok hétvégéjére került sor, ezen az alkalmon hét pár illetve Péter tiszteletes volt jelen. Az uti célunk Sutor volt, ide megérkezve egy frissen rendbetett házat (táborozó helyet) találtunk, ahol könnyen feltaláltuk magunkat.


csendeshétvége_3

További fényképek megtekinthetőek itt.


Ennek a hétvégének témája, az egymás megismerése és az egymásra való hangolás volt. Ennek kapcsán beszélgettünk, közös játékok/próbák és tesztek voltak ahol mi, a párok, az egymás iránti bizalmunkat kellett felszínre hozzuk. Többek között egy rövid 10 perces filmet néztünk meg, amely a női és a férfi agy működéséről szólt, ezt megvitatva arra a következtetésre jutottunk, hogy különbözőképpen gondolkodunk de, hogyha odafigyelünk erre és elfogadjuk ezt, akkor könnyebben megértjük egymást sok helyzetben.

Jó volt együtt énekelni, felszabadulni ezáltal és a régi ismert énekek mellett újakat tanulni. Alkalom adódott társas játékokra is, a röplabda volt az ami mindenkit megmozgatott, jó volt a dombtetőn ütögetni a labdát, még akkor is ha néha legurult és utána kellett szaladni. Volt ennél könnyebb sport is, a tollaslabda, amelyet csapatokra osztva játszodtunk úgy, hogy az udvar kapuja töltötte be a háló szerepét. Nem maradt ki a közös főzés, sütés sem éspedig egy finomra sikerült bográcsgulyás, és a jól sütött miccs.

Egy ugynevezett házasság kerék foglalta össze a házasság fő elemeit, melyek: a bizalom, tisztelet, türelem, figyelmesség, kommunikáció, házassági idő és sok más. Ezeket az elemeket az elkötelezettség veszi körül, ami bennünket házasokként egymáshoz köt. Midezeknek a középpontja Isten, vagyis Ő a tengelye ennek a keréknek, és csakis általa áll össze minden. Azt is boncolgattuk, hogy mennyire fontos megkapni a mindennapjainkban a 'házassági időt', azt amikor egymásra figyelünk, elbeszélgetünk és így áplohatjuk a kapcsolatot.

Ez a kiruccanás színesebbé varázsolta az elmúlt hétvégét és segített abban, hogy lelkileg és testileg is feltöltődjünk.
Hálásak vagyunk Istennek, hogy ezt a hétvégét együtt tölthettük, ebben a csoportban, és így erősíthetjük a házas, a közösség és az Istennel való kapcsolatunkat.

Tussay Zoltán & Emese

 

Last Updated on Tuesday, 09 July 2013 12:55
 
Hit és hitetés PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Wednesday, 03 April 2013 21:12

Szeretettel várunk!

hiteshitetes

Last Updated on Wednesday, 03 April 2013 21:18
 
Ki kit követ? PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Monday, 25 February 2013 21:51
Szeretettel várunk mindenkit az ifjúsági istentiszteletre!

kikitkovet
Last Updated on Monday, 25 February 2013 22:00
 
Levél Ózdról PDF Print E-mail
Written by Serestely Eniko Noemi   
Wednesday, 30 January 2013 14:37
Sziasztok,
egy levél érkezett Ózdról az ifi számára.
Jó látni azt, hogy az Úr milyen csodásan működik,  bár sokszor nincs szemünk, h észrevegyük.
Emlékeztek az utolsó ifjúsági istentiszteleten elhangzott igére?

“Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.”

Ő előre elkészítette számunkra a találkozást, rajtunk múlik,hogy járunk-e ebben vagy sem.

Áldott legyen az Ő neve.

Fogadjátok szertettel:

"Kedves Kolozsvari Ifi-csoport!
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mit is mondhatok nektek, viszont hála az Istennek sikerült összeszednem a gondolataimat. Nagyon jól éreztem magamat közöttetek. Életemben először voltam olyan helyzetben, hogy fiatalok közt voltam és nem kellett megfeleljek senkinek, hanem egyszerűen csak magam voltam. Én 19 éves vagyok, Csíkszeredából érkeztem ide az Ózdi otthonba, kb 6 hete. Drogproblémák miatt vagyok itt. Nem is szeretnélek tovább untatni titeket a dolgaimmal, viszont azt még megemlíteném, hogy nektek köszönhetően megláttam magamban egy olyan dolgot, amit soha életemben nem gondoltam volna, hogy bennem is van ilyen. Mégpedig őszinte lét. Sok csapatba voltam én is, de ilyenbe még soha. Megmutattátok nekem, hogy lehet fiatalon boldognak lenni Istennel, azt, hogy jól is tudom érezni magam anélkül, hogy megrészegedjek, vagy bedrogozzam magam. Nagyon szégyeltem először magamat köztetek, és úgy éreztem, hogy nekem semmi keresnivalóm köztetek. Sokat gondoltam vacsora közben arra, hogy a mellettem ülő fiút meg merjem-e szólítani, mert volt bennem egy olyan gondolat, hogy valyon mit gondol ő rólam? Végül sikerült megszólítanom. A rövid beszélgetésünk során bátorítottságot és önbízalmat éreztem.
Az egész adventi vacsora és csoport arra ösztönöz engem, hogy harcoljak nyugodtan, mert a terápiám után is csak rajtam múlik az, hogy újra visszamegyek a drogos barátaimhoz, vagy keresek a közelemben is egy ilyen közösséget.
Lassan abba is hagyom a levelet, nektek is boldog új évet kívánok, és sok erőt és áldást a további együttlétetekre és munkátokra.
Az Úr óvjon és védelmezzen titeket!

Egy vers jutott eszembe, így búcsúzóul, amit most megosztok veletek
"Megkötöm magamat baráti kötélellel
Testvéri közösség tartós erejével
Testvér ha eloldnám kettős kötelékem,
Szembesíts magammal s légy felelős értem"
BÚÉK
2o12 dec 27
László Olivér
Last Updated on Wednesday, 30 January 2013 14:55
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5

Napi Ige

Ha tehát áldozati ajándékodat az oltárhoz viszed, és ott jut eszedbe, hogy atyádfiának valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár elott, menj el, békülj ki elobb atyádfiával, és csak azután térj vissza, s vidd fel ajándékodat. Mt 5, 23-24

Cikkek

Powered by mod LCA

Képgaléria