Alkalmaink >> Istentisztelet másként
Istentisztelet másként
Alt+ist - 2015 ápr. 26 Print

Isten csatornái

Olyan beszégetésben volt részem, amely a hátgerincem farcsontjától indítva az utolsó nyakcsigolyámig áthatott. Az előadó beszédmódja is hatással volt rám, mert képekben és plasztikusan ábrázolt. A velőmíg hatott ez az érzékeny lelki világ őszintesége. Olyan dolgokat boncolgatott, amelyek számomra leginkább téttel bírnak az életben. A magány és elhivatás ( isteni csatorna) volt a gerince a témának. A kedvenc hasonlatom a színház mint templom, a színpad mint szószék.

Kupás Anna

Köszönjük Albert Csillának!

 

Istentisztelet Másként - 2015 jan. 25.

ELKÖTELEZŐDÉS
Nagyszerű, meghitt alkalom volt, mely irányadó lesz ezután abból a szempontból, hogy életünkbe vágó kérdést boncolgatunk. Köszönjük Rékának, h személyesen közelítette meg a témát, erre volt szükségünk, ezt szeretnénk ezután is, azt hallani, ami lényegileg foglalkoztatja a megszólalót, ami által hozzá, egymáshoz közelebb kerülhetünk, és így formálódunk közösséggé. Így "látogatjuk meg" egymást idén.
vi

Elköteleződés, Barabás Réka

Utolsó módosítás: 2015.05.03
 
Istentisztelet Másként - 2014 október 26 Print

Sokszor elhangzik, hogy ahányan vagyunk, annyi félék vagyunk. Ehhez hozzá lehet tenni azt is, hogy annyiféleképpen dicsérjük Istent kis istentiszteleteinken, hol a hétköznapokban, hol a templomban. Fontos viszont, hogy dicsérjük Istent, megéljük a hitünket, megtaláljuk ennek idejét, módját a magunk életében, közösségi szinten pedig lehetőség nyíljon mindenki számára, aki a vasárnap délelőtti istentiszteleten kívül más formákat is szívesen kipróbál az istentisztelet megélésére.

Október 26-án, délután 18 órakor került sor az első másféle istentiszteletre: a teaházszerűen átrendezett kisteremben a Hit által tiltakozom témában hallgattuk meg Nagy Alpár lelkész/tanár gondolatait. A szervezők kisebb létszámra számítottak, ennek ellenére azonban lelkes társaság töltötte meg a termet. Visky Anna moderálása és a Sömá együttes éneklése alatt összehangolódtunk, s mire Bence témafelvezető slamjét meghallgattuk (megtekinthető itt is: https://www.youtube.com/watch?v=gRibsf-ikhE), már valamennyien feszülten vártuk a téma további kibontakozását. Az előadás igencsak összetett volt, azonban egy főbb gondolat köré szerveződött, melyre aztán a beszélgetést követően is kitértünk: a tiltakozás jó, ha belülről, meggyőződésből fakad, nem pedig üres vagy tömegnyomás hatására történő megnyilvánulás.

Az alkalmat közös sütizés, teázás zárta, így többen visszamaradtak tovább is beszélgetni. Üdítően jó hatása volt a vegyes, érdekelt, jó hangulatban feloldódott társaságnak, és hálásak voltunk annak a csapatnak is, aki a szervezésbe ennyire összeforrottan, együttes erővel bevetette magát, nem különben pedig Kupás Marika néninek, aki házi süteménnyel lepett meg minket minden felkérés nélkül – sütemények felajánlását máskor is szívesen fogadjuk! A Sömá részére 50 lej adomány gyűlt össze – ezt is hálásan köszönik.

Várjuk a legközelebbi alkalmat is, hiszen ebben a meghitt légkörben nem csak új gondolatokkal, tanítással gazdagodtunk, hanem lehetőség nyílt a beszélgetésre, ifjabbak, éltesebbek meghallgatására is. Október 23-án lesz a következő, ugyancsak 18 órai kezdettel, a téma, tartalom addig is meglepetés.

Visky Ilon

Alább lásd még a fotóbeszámolót is. A fotókat Lázár Andrea készítette.

Utolsó módosítás: 2015.01.30
 


NAPI IGE
"Tartsátok meg parancsolataimat és éljetek azok szerint. Én vagyok az Úr." 3Moz 22,31
Hírek

2020 November 07
2020 April 10
2020 January 10
TÓKÖZHÍR
Újdonságok