Óvoda >> Események
Az óvodásaink nyilatkoznak a Mikulásról -2013 Print

www.youtube.com/watch?v=Ohy8KPbcsG4&feature=share

Utolsó módosítás: 2013.12.22
 
Menjünk mi is Betlehembe Print

A karácsonyi ünnepélyen egy népi betlehemezét játszottunk el. Az alkalom különlegességét az adta, hogy nem csupán a gyerekek voltak a szereplők, hanem szülők, pedagógusok velük együtt játszottak.

 
Adventi bazár Print

A szülői advent esthez hasonlóan, az advent bazár is már jópár éves hagyománnyal bír az egyházközségben. Ehhez a rendezvényhez is csatlakozunk az óvódásokkal, szüleikkel. Az idén is nagy odaadással árultuk a közösen sütött mézeskalácsokat, közösen készített karácsonyi díszeket. Aztán a nagy fáradozást az egyházkerület  szorgalmas asszonyai által főzött töltöttkáposzta-ebéddel ütöttük el.

 
Adventi est Print

Hagyományainkhoz híven idén is összegyűltünk a szülőkkel és gyerekekkel, hogy közösen is készüljünk lélekben a Jézus születésének napjára. Ebben segített a barkácsolás: fűzéreket, karácsonyfadíszekete készítettünk makaróniból, kartondoboz hullámos részéből, ill. az apukák csillagokat kötöztek ágakból. Az  együtt tanult ének jó  családias hangulatot teremtett közénk. Közösen szívből énekeltük:

’’Karácsony, Karácsony,

Drága ünnepünk,

Betleheni angyalokkal

zeng ma énekünk.

Jézus jászol bölcsőjéhez

Mi is elmegyünk,

Angyalokkal, pásztorokkal

ott örvendezünk.”

 
Őszi vásár Print

November 5.-én négy másik óvodával közösen a Református kollégium udvarán rendeztünk egy őszi vásár, ahol a gyerekek bábínházi előadáson vehettek részt, majd bemutathattuk a szülőknek az óvodában készült munkákat, amelyeket ők megvásárolhattak. A rendezvényt gyerektáncház zárta.

 

 

 

 
Év végi kirándulás a Létai várhoz Print

A 2010-2011-es tanévet egy „világraszóló” kirándulással zártuk. Azt hiszem élmény volt az kicsinek és nagynak egyaránt, ahogyan az avarban megterítve, mint egy hatalmas család nekifogtunk a szeretetlakomának. De meglátogattuk még a vármaradványt  is, amely a „táborhelyünktől” egy kicsit odébb volt, szamócát szedtünk, családi kötélhúzóversenyt szerveztünk, aztán egy magas csúcsra felemelkedve fogalmaztuk meg  kívánságainkat a nagy vakációra a Jóisten fele.

Utolsó módosítás: 2013.12.22
 
Ősszel, közös erővel Print

Mielőtt még nekivágtunk volna az évnek, egy nagy közös munkára gyűltünk össze: felújítottuk a játszótéri eszközöket. A nagy fáradtság után egy kis ünneplésre is sor került, lett terülj-terülj asztalkám a mindenki által otthonról hozott sok finomságból, de a torta sem maradt el...nagyon jó hangulat szőtte át ezt az együttlétet is.

Utolsó módosítás: 2013.12.22
 
Gereknap - 2011 Print

Gyereknap alkalmából óvodás gyerekeink marosvásárhelyi kirándulásban részesültek.

Egy rövid interjú tekinthető meg itt.

Utolsó módosítás: 2011.06.09
 
Farsangoltunk, vígadtunk Print

Február 20.-án. az óvodában farsangi mulatságot tartottunk. A régi népi hagyományok közül elevenítettünk meg egy párat: maszkot öltöttünk magunkra, farsangi fánkot sütöttünk és vidám énekekkel üztük el a telet, hivogattuk a tavaszt. A maszkabál hangulatát a szülők azzal fokozták, hogy néhanyan közülük szintén beöltöztek “maszkurának”, a gyerekekkel meglepetéseket készítettünk számukra

Utolsó módosítás: 2013.12.22
 


NAPI IGE
"Tartsátok meg parancsolataimat és éljetek azok szerint. Én vagyok az Úr." 3Moz 22,31
Hírek

2020 November 07
2020 April 10
2020 January 10
TÓKÖZHÍR
Újdonságok