Események >> Beszámoló
Élő közvetités
FŐMENÜ
VÍZIÓ
Isten országát örömmel építő nyitott közösség.
Ki olvas minket?
We have 11 guests online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
IFITÁBOR TAPOLCÁN - 2014 Print

Az érdligeti testvérgyülekezetünk ifjaival együtt immáron a harmadik ifitábort élhettük át élményszerüen.

Az idén júl. 22-27 között, Literáty Zoltán lelkipásztor vezetésével, csodálatos napokat tölthettünk Tapolcán. A hat napon át tartó együttlét mottója “Figyeljünk” volt: Istenre, egymásra, környezetünkre. A tekintetünk terelgetését a tékozló fiú példázatának üzenetei munkálták: az “elveszett és megtaláltatott” életforma valóságában találunk úgy igazán egymásra, és ennek nyomában egyszercsak még a környezetünk mindennemű tisztántartása is szívügyünkké válik.

A tapolcai barlagokban való csónakázás, a mind e mai napig grófi patinával rendelkező Keszthely városával való ismerkedés, a badacsonyi szőlőshegyeken való barangolás (badacsonytomaji kilátó), a balatoni strandokon való fergeteges pancsolások és játszások, a Balaton tündöklésének lenyűgöző panorámája a tihanyi tetőről, … a két gyülekezet ifjainak közösséggé való formálódását is elősegítették.

Vasárnap délelőtt az érdligeti gyülekezet közösségében istentiszteletet ünnepeltünk, melynek keretében az úrvacsora jegyeivel is élhettünk.

Hálásak vagyunk Istennek az érdligeti gyülekezetben megtapasztalt befogadásért, és a lelkipásztor Literáty Zoltán apró részletekre is kiterjedő figyelmességéért, az anyagi támogatásért.

vp

Lásd a képesbeszámolót: https://plus.google.com/photos/104563037999782482659/albums/6041195948346348225

Utolsó módosítás: 2014.08.06
 
GYEREKTÁBOR, Les-i tó - 2014 Print

Videobeszámoló.

Utolsó módosítás: 2014.08.08
 
NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI TÁBOR - 2014 Print

Helyszín: Szutor és Tóköz

2014 július 8-17.

Blythwood-Exodus-Tóköz közös szervezésében gyülekezetünk ifjai írországi ifjakkal együtt táborozott. A szutori két napos túlélő tábor a csapatépítés jegyében történt. Ezt követően, a tóközi templomunk udvara alakult át táborrá. Az együtt-játszások és kirándulások mellett, az ifjak gyülekezetünk életében három munkaterületen vehettek részt:

  • Kids-club – óvodás gyermekek foglalkoztatása

  • Családlátogatás – a “tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban” gyakorlása

  • Kétkezi munka – a parókia és templom épületegyüttest körülvevő kőkerités lemeszelése

Annak a boldog megtapasztalói lehettünk, hogy az elvégzett feladatok szolgálattá minősültek – hiszem, hogy Isten is kedvét lelte bennük.

vp

Álljon itt egy képesbeszámoló is.

Utolsó módosítás: 2014.08.06
 
Alpha bizonyságtétel Print

Ez esztendő tavaszán egy ujabb AlphaKlub, azaz az “asztali beszélgetések” 8. kiadása fejeződött be. Hogy mi is történt a legutóbbi közösséggyakorlás tíz alkalmán, ízelítő gyanánt hadd álljon itt két bizonyságtétel:

Egészen pontos választ tudtam volna adni olyan kérdésekre, hogy kicsoda Jézus, ...

Tíz héten keresztül, minden csütörtök este, fantasztikusan jó hangulatban, családias légkörben voltunk együtt. Olyan őszintén kereső szívek gyűltek össze, akik a keresztény hit megismerésére vagy annak mélyítésére vágytak, a hittől eltávolodottak a visszatérő utat keresték. Nagyon mély és életszerű beszélgetések hangzottak el, őszinte megnyilatkozások. Szinte észrevétlenül telt el az idő! Isten Lelke erőteljesen munkálkodott mindannyiunk szívében és úgy éreztem, hogy nagy dolgok történtek életünkben.

Amikor elkezdtem járni ezekre az alkalmakra, semmi kétségem nem volt afelől, hogy tisztában vagyok a legtöbb kérdéssel, ami kitűzött témaként szerepelt, hiszen konfirmáltam, ifire jártam és még a vasárnapi istentiszteletekre is ellátogattam. Egészen pontos választ tudtam volna adni olyan kérdésekre, hogy kicsoda Jézus, miért halt meg, miért és hogyan imádkozzam, stb. De Isten úgy akarta, hogy minden alkalommal valamit megmozgasson bennem, elbizonytalanodtam. Rájöttem, hogy egyáltalán nem vagyok biztos a hitemben, bűntudatot éreztem és nem tudtam mit kezdjek vele. Isten kegyelméből megtapasztaltam, hogy Ő ma is szól hozzánk, nem fordul el tőlünk, nem szégyell minket, gyógyít, a szeretete és kegyelme nem múlik el soha, sőt minden reggel megújul. Új nap, új kegyelem. Megtapasztaltam Isten szabadítását és azt is, hogy Jézus úgy fogad el, amint vagyok. Mehetek Hozzá hitetlen Tamásként, áruló Júdásként vagy akár Őt megtagadó Péterként. Ha átadjuk életünket, bűneinket Ő megszabadít ezektől, közösséget vállal velünk. Ezt az örömöt senki és semmi nem veheti el, és hálás vagyok, hogy így élhettem meg a feltámadás ünnepét.

Sok új barátság jött létre, akikkel továbbra is találkozunk a Bétakáfén az összetartozás, a hitben való növekedés céljából.

Isten segítségét és áldását kérem, hogy mindez megtörténjen.

Nagy Cecilia

 

Csodálatos dolog volt számomra megtapasztalni azt, hogy ...

Azt hiszem, hogy mindenki nevében elmondhatom: nagyon jól éreztük magunkat! A régi alphások és mindenki mindent megtett annak érdekében, hogy ez így legyen. Köszönet érte mindenkinek.

Jó volt Jézust egy kicsit jobban, másképpen megismerni és Őáltala egymást, sőt magunkat is. Személyesen azt tapasztaltam, hogy nagyon sok érdekes kérdést vetettünk fel beszélgetéseink során, melyek engem nagyon mélyen érintettek. Természetesen, nagyon sok kérdés még bennem maradt, melyekre továbbra is keresem a választ, de ugyanakkor sok mindenre fény is derült. Sokat tanulhattunk a többiek beszámolóiból, mindennapi tapasztalataikból, tanuságtételeikből.

Csodálatos dolog volt számomra megtapasztalni azt, hogy anélkűl, hogy kértem volna, vígasztalást, bíztatást és erőt kaptam a mindennapok gondjainak, dolgainak és nehézségeinek megértéséhez, leküzdéséhez. Persze mindezt Jézus nevében, az Ő segítségével, hiszen Nélküle nem sikerűlhet – ez már világossá vált számomra.

Én csak bíztatni tudom mindazokat, akik valamilyen okból még nem vettek részt ezen a kurzuson, hogy bátran jelentkezzenek, mert biztosan nem fogják megbánni, csak gazdagodni fognak általa.

Köszönöm még egyszer mindenkinek, hogy ott lehettem.

Papp Tímea

(Elhangzottak  2014 május 27 -én, “Tamás-vasárnapján”)

Utolsó módosítás: 2014.06.06
 
REKETÓ - 2014 Print

Ki nevel kit?

Reflexiók az idei Családos Csendeshétvégéről

Magunk sem tudtuk, milyen lesz az a családi hétvége, amelyikre megérkeztünk. Méregettük a helyet, a társakat, a létszámot, számoltuk a ház körül megforduló állatokat, a vacsoránál kiosztandó poharakat. Mi lesz itt? Miről fogunk beszélgetni?

Aztán szép lassan bemelegedtünk a hétvégére szánt témába: az elméleti ismertetésen túl, a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogyan nevel az együttlét, a közösségi lét, a társak hite, bátorítása, az egymás mellé állás, a közös játszás, gondolkodás, a megosztott kenyér, és az Isten, akiben osztozunk.

Szeretetében nevel. Talán így lehetnénk mi is egymás iránt. Nem görcsös aggódással, hogy hogyan nevelhetnénk bele saját magunkat és utódainkat a templompadba, hiszen van úgy, hogy minden erőfeszítés ellenére süket a világ, hanem elengedve, átengedve az időt és a nevelést Istennek, mindenkor éberen és hallással az Ő útmutatására.

Visky Ilon

Itt megtekinthető néháy fénykép is

Utolsó módosítás: 2014.06.03
 
Beszámoló levél a Kenya-napról Print

Kedves Tóközi Református Gyülekezet,

a kenyai Sargy, a kolozsvári Genézius, és Blythswood szervezet nevében szeretnénk megköszönni a kedves gyülekezetnek, hogy idén is befogadták a már harmadik alkalommal megszervezett Kenya-napot. Samwel Okomo igazgató úr nagyon megtiszteltetve érezte magát, hogy jelen lehetett ezen a napon, és végre találkozhatott személyesen is a gyülekezettel, melynek tagjaival eddig csak papíron, levél formájában, vagy interneten keresztül volt kapcsolatban. Nagyon jól esett neki, hogy találkozhatott azokkal is, akik gyereket támogatnak Kenyában, illetve az, hogy többen is leálltak vele beszélgetni, fényképet készíteni.

Az idei Kenya-nap adománygyűjtés szempontjából is nagyon sikeres volt.

A perselyes adakozásból összesen 3001 RON gyűlt össze.

A vásárból pedig összesen 2909 RON adomány gyűlt, amiből 640 RON a sütik meg kávék eladásából jött be. Ezúton is köszönjük azoknak, akik tortát sütöttek, illetve besegítettek a kávé eladásában. Nagyon hamar elkapkodták a sütiket, ami csak egy dolgot jelenthet...:)

A könyvekre 175 RON érkezett, kecskével ketten támogattak (360 RON), téglából és napelemcellából összesen 974 RON-ra árultunk.

A különleges kenyai menük meg a miccs eladásából 356, a Blythswoodnak meg a Dorcasnak köszönhetően – a bazárból 404 RON adomány került.

Összesen tehát 5910 lejnyi adomány gyűlt be, amiért nagyon hálásak vagyunk, mert ebből az összegből nagyon sok mindent el tudunk érni Kenyában, és a munkálatok is tovább folytatódhatnak.

Az alábbi linken a kolozsvári magyar rádióban is meghallgathatnak egy beszámolót:

http://www.radiocluj.ro/hu/hirek-reszletek/stire/van-egy-teglank-kenyaban-audio.html

Köszönjük még egyszer a gyülekezetnek a befogadást, meg ezt a rendkívüli szolgálatot, amit már több éve tanusítanak a kenyai testvéreink iránt.

 

Áldott Vasárnapot,

Halmen Balázs

Kenya-Projekt Koordinátor

Kolozsvár, 2014 május 18.

Utolsó módosítás: 2014.05.26
 
AlphaKlub Csendeshétvége - 2014. tavaszán Print

“Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok,
és az Isten Lelke bennetek lakik?”
(1Kor 3, 16)


A Melegszamos partján, egy kellemes hangulatú panzióban, az AlphaKlub tagjai március 22-23 között egy csodálatos hétvégét töltöttünk el. A közösség gyakorlásának fő témája a Szentlélekkel kapcsolatos kérdések voltak.

A  mindennapok gyűrődéséből kiszakadva együtt töltöttünk két napot, együtt tanulva, énekelve, játszva és imádkozva, hol komolyan, hol kacagva, de mindig egymás és Isten felé fordulva.

Mint ahogyan a képeken is látszik – lerí rólunk – mindannyian megtapasztaltuk a Szentlélek jelenlétét, mindenki úgy, ahogy arra szüksége volt: kinek vígasztaló, kinek békességet hozó, kinek felszabadító erőként volt jelen.

Beszélgetéseink alatt megnyíltak a szívek és helyet adtunk, befogadtuk a Szentlelket, hogy formáljon minket. Jelen voltunk egymás életében, mindenki saját magát adva. Közös étkezéseinkkor pillanatok alatt “megterült asztalkánk”, a mosogatások alkalmával szinte mindenki kivette részét, a tűzrakásban pedig a férfiak tüsténkedtek, … mindenki ott szolgált, ahol éppen szükseg volt rá.

A közösen játszott önismereti játék által is sokat megtudtunk egymásról. Bár sokat nevettünk, de komoly élethelyzetek is felszínre kerültek. Szombat délután, a merészebbek, Áron által vezetett turán vettünk részt. A fizikai erőkifejtést követően, a hegy csúcsán lelkileg is elcsendesedtünk egy igeszakasz felolvasása által. Akkor ott mindannyian úgy éreztük, hogy Isten közel van hozzánk, szívünket átjárta iránta érzett szeretetünk és hálánk.

A vacsora érdekessége abban állt, hogy mici-sütésre került sor, amit aznap este nagyon jó étvaggyal el is fogyasztottunk. Az egész hétvége alatt az elkészített ételek nagyon finomak voltak, amiket nagyon jó kedvűen és szaporán megis ettünk. Köszönet érte szakácsnőnknek, Bözsinek. Napunk egy filmnézéssel zárult – Dupa dealuri –, mely komoly temát feldolgozó film volt. Sok megbeszélnivalóval szembesített minket.

Vasárnap Visky András testverünket fogadhatuk körünkbe, akivel az Igének ama kijelentését probáltuk megfejteni, hogy “a mi testünk a Szentlélek temploma”. Olyan mély gondolatokat ébresztett bennünk, hogy azóta is a hallottakat probálom önmagam számára megérteni.

Összegezve, egy nagyon tanulságos hétvégét töltöttünk el, együtt feloldódva, elfeledve a mindennapi gondokat, megtapasztalva Teremtőnk szeretetét.
Ezzel a szeretettel feltöltődve haza indultunk, s azzal a reménységgel, hogy ez a csapat valamilyen módon együtt marad, hisz ez alatt a két nap alatt összekovácsolódtunk, barátokká lettünk, s ezentúl is egymás életének részesei szeretnénk lenni.

Adja Isten, hogy így legyen.
Beszámolóm záradéka hadd legyen az együttlétünk végén elénekelt ének kezdő sorai:

“Rád bízom, rád bízom a nehéz napokat rád bízom
Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is ...”


Pálfi Rozália

Utolsó módosítás: 2014.05.27
 
Nyári Táborok - 2013 Print

Gyermek- és tini tábor a Máhánáimban

Lesi tó – 2013

Beszámolók

Már másodjára megyek ebbe a nagyszerű táborba. Napokkal az indulás előtt elkezdtem pakolni. Annyira vártam ezt a napot, hogy nem is kellett felébreszteni. Csak akkor tudtam megnyugodni, amikor a vonat elindult, mert számomra máris megkezdődött a kaland.

Néhány óra vonatozás és gyaloglás után végre megérkeztünk a táborhelyre.

Az első napon megtudtuk, hogy a tábor témája Dávid király élete lesz, megismertük egymást, a szabályokat és a táborhelyet. Mint egész héten, az első nap estéjén is jó volt a hangulat. Esti mese, de főleg a Józsi bácsi módra készült szuper tábortűz kapott helyet a mindenesti programban.

Tábortűz után azonban még nem volt vége a napnak, ugyanis Zita minden este mesét olvasott nekünk, és így nekünk könnyebb lett álomországba lépni.

A következő napokban megtudtuk, hogy ez a táborhely nem csak a békesség országa, hanem a szeretet és a derű vidéke is. Amikor ezt mondom, a felnőttek szeretetére, a jópofa programokra, a békére, szeretetre ösztökélő történetekre és énekekre gondolok.

Nagyon élveztem a vizes csúzdát, a kihívó és egyben szórakoztató akadályversenyeket és a patakban való fürdést. A hétvégi estéken is jó volt a hangulat a szülinapi bulinak, a ,,Lesfaktor’’-nak és a bazárnak köszönhetően.

Mint mindennek, a tábornak is vége lett, mindenki hazatért. A csomagokon kívül mindenki szép emlékekkel, új kapcsolatokkal és tapasztalatokkal gazdagodott.

Nem felejtem el ezt a hetet soha, mert ez a tábor nagyon fontos volt számomra. Ebben a táborban tanultam meg, hogy hogyan kell helyesen imádkozni, és most a tábornak köszönhetően  szívesebben imádkozom, mint máskor.

A vezetők szeretete és figyelme, a mókás programok, a hangulatos tábortűz, na meg a Bözsi néni és Margit néni főztje pedig elfeledtették velem, hogy egy hétig a családomtól eléggé távol, Lesen tartózkodtam. (Ágnes)

*         *         *

A Les-i tábor a legjobb tábor a világon. Nagyon kedvesek a felügyelők és a gyerekek. Én kétszer voltam, és mindig nagyon jól szórakoztam. Sok barátságot kötöttem. A felügyelők mindig vigyáznak ránk, ha van valami baj, mindig segítenek. A szakácsnénik pedig mindig finom ételt főznek nekünk. Szoktunk menni túrázni is.  Igaz, hogy elég hosszú az út, de megéri, mert mindig szép a kilátás. A tábor csúcspontja az angyalkázás. Amikor angyalkázunk, akkor mindenki húz egy kis cetlit, amiben más személy neve van írva, és az lesz neked a báránykád. Egy hétig kell kedveskedjél neki.  Az utolsó tábortűznél kiderül,  hogy kinek ki a báránykája. Reggelente zenével ébresztenek és azután kezdődik a reggeli torna. A reggeli torna után jön a reggeli. A reggeli után van egy óránk, amikor csinálhatunk amit akarunk, azután jön a bibiliai történet, később kis csoportos munka, azután az ebéd. Ebéd után van a csendes pihenő, amiután különböző programok következnek. Azután jön a tábortűz. A tábortűznél énekelünk és viccelődünk. Hát így telik egy nap a lesi táborban.  (Kinga)

A tini tábor képei letölthetök itt.

A gyermek tábor képei letölthetök itt.

Utolsó módosítás: 2016.01.05
 
Az örömszerzés kiváltsága Print

Advent II. vasárnap estéjén, az ifiteremben nagy sűrgés-forgás támadt, valódi angyal-nyüzsgés. A ping-pong asztal pillanatok alatt ajándékok sokaságával telt meg, és angyalkezek érintésére az üres  cipősdobozok ajándékdobozokká lettek. Azon az estén 49 csillogó ajándékdoboz készült el olyan gyermekek számára, akik talán karácsonyra semmilyen ajándékra nem számíthatnak.
Azonban, ami izgalmassá teszi ezt az akciót az az, hogy részesülhetünk Jézus eme minősítésében: "... amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."
Hitéletünkben, történjen ez "ne csak ilyenkor, decemberben."

 

Utolsó módosítás: 2012.12.15
 
Családos Csendeshétvége Vekeri Tó Print

Családos Csendeshétvége2012 okt 19-21.

Vekeri tó/Debrecen – Dorcas Camping


Hitélet személyesen, a családban, a kis és nagy közösségben, a gyülekezetben

 

Tóbiás Enikő vagyok, és engem kértek fel arra, hogy tartsak egy rövid beszámolót az immár hagyományosan megtartott őszi csendeshétvégéről, melyet gyülekezetünk ez alkalommal is a Debrecen melletti Vekeri Tónál, a Dorcas Campingben szervezett meg.

A tábor egy hatalmas erdőparkban helyezkedik el. Amikor megérkeztünk gondozottan és szép őszi “ruhában” pompázott.

A fiaim – Atti és Boti – nagyon élvezték a fákról lehullott makkot gyűjteni, minden zsebüket teli szedték. Ruhácskáikból még itthon is mindenhonnan makkok potyogtak elő.

Fekete mókust láttunk, almacsutkával etettük a pónilovat, kecskéket.

A program jól meg volt tervezve: a komoly, elgondolkodtató beszélgetéseket követték a jókedvű és játékos csapatépítő feladatok.

Megemlíteném a gyönyörű énekeket, melyeket megtanulhattam és teli torokkal énekelhettem. A zenei kíséretet Daray Attila zongorával, Manhertz Ági és Visky Péter gitarral biztosították.

Szombaton délután meglátogattuk Debrecent. Egyesek a városban sétáltak, mások – közöttük a mi családunk is – a debreceni élményfürdőt élvezték.

A csendeshétvége alatt sok hasznos ötletet hallottam, hogy hogyan élhetem meg a hitemet a mai rohanó világban, a családban, a kisközösségben, a gyülekezetben. Ezeket az ötleteket Lészai Emőke, Daray Attila előadásaiból, és a kiscsoportos beszélgetésekből meríthettem.

Külön szeretném megköszönni a Dorcas Nemzetközi Segélyszervezetnek és a szervezet romániai igazgatójának, Daray Attilának, hogy anyagilag támogatták, és így lehetővé tették e csodálatos hétvégét.

Köszönöm lelkipásztorainknak Visky Péternek, Kozma Andrásnak és prezsbitereinknek a támogató hozzáállást, ami nélkülözhetetlen egy ilyen hétvége megszervezéséhez.

Köszönettel tartozok a lányoknak is: Kozma Annának és Vigh Enikőnek, hogy ez időben a gyerkőcöket foglalkoztatták. Lehetővé tették ezáltal, hogy mi, szülők nyugodtan odafigyeljünk az előadásokra.

Köszönjük Kozma Erikának az ügyes, meglepetésszerű gyerekműsort, mely az istentiszteletünket vidámította meg.

De legfőképpen a Főszervezőnknek köszönjük, Istennek, a gyönyörű időjárást, kellemes együttlétet, a szerencsés utazást, a jókedvű embereket, akikkel együtt átélhettük ezt a csodálatos hétvégét.

Ámen

Itt megtekinthető egy képes beszámoló is.

Utolsó módosítás: 2014.05.30
 
Csendes hétvége a Hargitán - 2012. május 18-20 Print

,,Ti vagytok a földnek savai; ha pedig a só megízetlenűl, mivel sózzák meg? Nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak. Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Máté ev.5.13-16)

Érdekes és erős téma egy csendes hétvégére. Mélyen elgondolkoztató és önellemzésre késztető. A mindennapok zajától fáradt elcsendesülésre, megnyugvásra vágyó lélek Isten közelségét keresi. Erre a legalkalmasabb hely a Hargita Tábor, messze a város porától, morajától, a fenyvesek lágy ölében.

A négy órás út végén, mely kanyargós lejtőkön és erdők borította meredek szakadékok mentén vezetett, egy csodálatos, mesebeli tájra érkeztünk. A tiszta hegyi levegő, a frissen kaszált fű illata, a fenyők suhogása kellemes érzéssel árasztott el.

Itt töltöttünk két gyönyörű napot ötvenegyen, együtt gyermekek, fiatalok és idősek, mint egy nagy család. Egyesek már jártak itt, otthonosan érezték magukat, mások most jöttek először, de mindenki örült, hogy itt lehet és belevághat egy érdekes kalandba, amelynek végén talán majd közelebb kerülhet Istenhez.

Az érdekes programok jó kedvre derítettek mindenkit. Az órák hamar peregtek, hisz ez mindig így szokott lenni, ha az ember jól érzi magát. Jó volt mindent együtt csinálni: játszani, énekelni, beszélgetni,  nevetgélni, túrázni majd együtt megpihenni, imádkozni és elcsendesedni. Jó volt újra megtapasztalni a közösségben rejlő erőt, azt hogy milyen színesek vagyunk, milyen másképp gondolkozunk és mégis ugyanazt a nyelvet beszéljük: a hit nyelvét, az Istenbe vetett hitét. Jó volt napfényben rigók dalára ébredni. Jó volt magunkba szállni és csendben elbeszélgetni Istennel, úgy hogy közben érezhessük közelségét. Jó volt elgondolkozni azon, hogy vajon tényleg mi vagyunk a földnek sója, a világ világossága. Ezt a választ talán mégis a mellettünk levő szeretteink, ismerőseink adhatják meg.

Élményekkel teli, csendes lélekkel tértünk haza, gazdagabban, mint ahogy elmentünk, a viszontlátás reményében.

Itt megtekinthető néháy fénykép is.

Melinda és László

Isten áldjon Benneteket !

Utolsó módosítás: 2014.05.30
 
«  Start  Prev  1  2  3  4  5  6  Next  End  »

Page 4 of 6
NAPI IGE
"Tartsátok meg parancsolataimat és éljetek azok szerint. Én vagyok az Úr." 3Moz 22,31
Hírek

2020 December 24
2020 November 07
2020 April 10
TÓKÖZHÍR
Újdonságok